Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

Italiensk nolltolerans mot tröjdragningar

21 huvuddomare och 44 assisterande har i veckan samlats för att bestämma riktlinjerna för den stundande italienska fotbollssäsongen. Domarbasen Stefano Braschi tar upp några saker som de italienska domarna kommer vara extra hårda med under säsongen 2013/2014.

– Det kommer vara en nolltolerans mot tröjdragningar. Det får vara nog med de där förvånade ansiktsuttrycken varje gång vi dömer frispark eller straff. Spelarna måste vara medvetna om reglerna.

Domarna kommer också jobba för att stävja de klungor av spelare som samlas runt domaren för att klaga på domslut.

– Självklart kan man diskutera med oss, men det finns olika sätt att göra det på. Vi vill att lagkaptenen ska få tillbaka en speciell roll, en roll som hjälper domarna mycket.

Braschi poängterar också att domarna fortsatt kommer jobba emot de allt mer våldsamma satsningar och tacklingar som figurerar på planen.

– Vi kan inte tillåta att någon spelar våldsamt. Nu ser vi tacklingar på spelare som sker i en våldsam fart, även om de inte har en chans att nå bollen. Vi måste uppmärksamma det sätt som fotbollen förändras.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1553 Artiklar