Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 8 dec, 2012

Fiorentina är ett attackerande lag

Både Roma och Fiorentina har gått som tåget i Serie A den här säsongen, och ligger på sjätte respektive fjärde plats i tabellen. Romas tränare Zdenek Zeman säger att Fiorentina hittills har varit säsongens överraskning, med tanke på att de slutade på 13:e plats förra året, och han ser fram emot att möta dem i kväll.

– Matchen mot Fiorentina blir en match mot ett lag som liksom oss presterar väldigt bra just nu. De har en liknande strategi och har haft liknande resultat. Jag hoppas att det blir en bra fotbollsmatch, säger han på en presskonferens inför matchen. 

– ”La Viola” (Fiorentina) spelar bra, de attackerar, de tar med sig sitt egna spel till sina motståndare och de är den stora överraskningen den här säsongen. 

Zeman nämner också vad han fruktar med Fiorentina, som för tillfället ligger tre poäng före Roma.

– De är ett lag som har gjort många mål på fasta situationer och är bra på att skapa många målchanser. Detta kan skapa problem för våra spelare.

Tillbaka i Romas speltrupp inför kvällens match är Erik Lamela och Rodrigo Taddei, som båda har varit borta på grund av skador. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar