Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 19 maj, 2011

En vänstermittfältare är det enda vi behöver

AC Milan kommer inte att vara speciellt aktiva under sommarens transfermarknad. Trots att flera spelare blir kontraktslösa efter den här säsongen vill vice president, Adriano Galliani, bara värva på en position.

– Om ingen av våra toppspelare lämnar, vilket jag inte tror att de kommer att göra, så kommer vi bara att värva en spelare – en vänstermittfältare, säger Galliani.

– Vi har löst den defensiva biten med Philippe Mexès och Taye Taiwo och vi är bra rustade offensivt om ingen lämnar.

Santos yngling Paulo Henrique Ganso, Napolis Marek Hamsik och Palermos stjärna Javier Pastore har alla nämnts som potentiella nyförvärv. Men Galliani vill inte spendera de pengarna som krävs för att locka någon av spelarna till Milanello.

– Det är spelare som är lite för dyra och ingen kommer att erbjuda oss någon rabatt. Van der Vaart? Jag tror inte det!

Men trots stiltjen på spelarmarknaden går ledningen i Milano inte och rullar tummarna. Alessandro Nesta, Filippo Inzaghi, Thiago Silva, Flavio Roma och Mark van Bommel har alla signerat nya kontrakt med klubben den här veckan.

– Nu måste jag tänka på Massimo Ambrosinis och Clarence Seedorfs kontrakt. Vi kommer inte att ta in spelaren vi vill ha innan vi snackar med Ambrosini och Seedorf. Ambrosini hoppas jag skriver på idag.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1639 Artiklar