Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

De Rossi kritiserar italiensk fotboll

Daniele De Rossi har ett par tunga säsonger i bagaget iklädd Roma-tröjan. Varje transferfönster spekuleras det om en flytt från den klubb som fostrat honom, men än är han kvar i Rom. Det finns dock fog för oro hos de som vill se De Rossi i Roma för alltid. Mittfältaren sågar den italienska fotbollen och öppnar upp för en flytt utomlands.

– Den italienska fotbollskulturen ligger ungefär 10-20 år efter. Sättet vi tänker och agerar är helt fel. Vi ligger efter engelsk, spansk och tysk fotboll. Snart har även den franska ligan passerat oss. Till att börja med, titta på våra arenor och matchtider. Vi spelar i januari klockan 21 i Udine…

– Det skulle inte krävas mycket för att förbättra fotbollen. Titta bara på Serie B som spelar under julen och har en paus i januari.

– Jag säger inte detta med hat och ilska, för om vår fotboll ligger efter så beror det också på mig eftersom jag är en del av den. Men, om jag hade lämnat Roma förut eller om jag gör det i framtiden skulle jag satsa på en flytt utomlands.

– Jag känner mig som en viktig del av Roma och Roma är en viktig del av mitt liv, men om jag skulle flytta skulle jag inte spela för en annan italiensk klubb av respekt för Roma. Jag skulle flytta utomlands.

De Rossi sa igår att han efter landslagsuppehållet ska tala om för alla hur hans framtid ser ut. Ikväll spelar han mot Argentina i Rom iklädd den azurblåa, italienska landslagströjan.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1652 Artiklar