Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 1 sep, 2014

De Laurentiis: Laget är starkare än förra året

Missnöje slingrar sig genom Neapel efter uteblivna spelarvärvningar. Ordföranden för Napoli, Aurelio de Laurentiis, talar om målet att vinna Serie A med klubben, berömmer tränaren Benitez och förtydligar varför laget har brustit på att investera på transfermarknaden denna sommaren.

-Köp på slutet av transferfönstret är om ens trupp läcker på något sätt. När en del klubbar spenderar en massa pengar på att handla spelare, valde jag istället att nå klubbens mål med en tränare som vet exakt vad som krävs, säger de Laurentiis till Gazzetto dello Sport.

Inte upprepat från förra sommaren

Napoli har (endast) lånat in Michu från Swansea, värvat fransmannen Kalidou Koulibaly från Genk och holländaren Jonathan de Guzman. Dåligt, tycker fansen efter att sommaren 2013 varit en av de klubbar som var aktivast på spelarfronten genom värvningar av Higuain och Callejon med flera.

-Benitez ville med dessa inköp poängtera att det skulle respektera och stabilisera vår ekonomi om vi inte värvade för mer än vad vi gjorde. Om du frågar mig tycker jag att laget är starkare än förra året eftersom vi har fått tillbaka några spelare, såsom (Camilo) Zuniga som under en längre period var skadad hos oss.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1677 Artiklar