Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 23 okt, 2012

Conte har skapat en enorm lagkänsla

Förlust med 0-2 mot Shakhtar Donetsk i den första matchen och 0-4 mot Chelsea i de andra speglar inte riktigt Nordsjällands insatser i Champions League så här långt.

Kasper Hjulmands manskap har presterat bra i båda matcherna och det är egentligen bara orutin och en del oflyt som satt krokben i turneringen hittills. Ikväll väntar Juventus på hemmaplan – ytterligare en enorm uppgift för den unga klubben.

– Juventus är ett fantastiskt lag. De har inte förlorat i ligan på 47 matcher och är även obesegrade i Champions League den här säsongen. Juventus och tränare Antonio Conte har skapat ett lag med en enorm lagkänsla. Alla jobbar extremt hårt och vet exakt vad de ska göra, säger Hjulmand till Uefa.com. 

– Om vi kan förbättra oss lika mycket som vi gjorde mellan den första matchen mot Shakhtar och den andra matchen mot Chelsea så har vi en chans. Vi gjorde mycket rätt mot Chelsea, men Juventus kommer inte att gå bort några lägen så vi måste vara kliniska framför mål. 

Ivan Runje och Mikkel Beckmann är tveksamma. 

I Juventus är det fortfarande Angelo Alessio som leder trupperna och han har största respekt för NOrdsjälland inför kvällens match mot Parken i Köpenhamn.

– VI vet att vi är favoriter och vi har en bra chans att ta tre poäng. Chelsea gjorde tre av sina fyra mål väldigt sent här, vi vet att det inte kommer att bli lätt för oss. Nordsjälland har spelat väldigt bra fotboll. 

Både Gianluigi Buffon och Mirko Vucinic är tillbaka i spel efter att ha missat Napoli-matchen medan Kwadwo Asamoah och Stephan Lichtsteiner vilas ikväll. Simone Pepe saknas fortfarande. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar