Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 5 jan, 2011

Cassano är Serie A

Serie A-bloggen är tillbaka efter ett långt juluppehåll med kass uppdatering – ska försöka visa lite grinta till vårsäsongen.

Mycket som hänt sen sist. Det största givetvis att Cassano bytt Samp mot Milan, vilken supervärvning. Har alltid uppskattat den tokige baresaren, med undantag för när han tog beslutet att flytta till Madrid för att tjockna till på tapas. Anfallaren är en symbol för hela Serie A – genialitet och galenskap personifierat. Får Allegri pli på Juvelen från Bari kan det vara tungan på vågen i Milans jakt på scudetton.

Det näst största är Inters tränarbyte som inte kom en sekund för tidigt. Rafa Benitez var på väg att söva ner mästarklubben i fördärvet – min tro är att Leonardo kommer fungera som en rejäl spark i ändan för Eto’o & Co. Debuten mot Napoli blir väldigt viktigt och väldigt tuff. I synnerhet eftersom halva laget i vanlig ordning är otillgängligt.

Annars blir det intressant att följa Juventus jakt efter en anfallare. Dzeko, Gilardino, Pazzini och Huntelaar verkar förlorade – och i ärlighetens namn kändes ingen speciellt trolig. Nu lutar det åt Luca Toni och efter vad centertanken presterat på senaste kanske Turinlaget skulle nöja sig med Amauri?

Serie A går en högintressant vår till mötes – i morgon kickar världens häftigaste liga igång med full omgång.

Här hittar du bloggen!

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1677 Artiklar