Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 30 jun, 2012

Buffon och Casillas är de bästa i världen

Många anser att Spaniens Iker Casillas och Italiens Gianluigi Buffon är två av världens bästa målvakter. Gianluca Pagliuca håller helt och hållet med. Så mycket att han till och med säger att Casillas och Buffon är i särklass de allra bästa.

– De är de två målvakterna som har dominerat det internationella scenen i flera år. Även fast de har olika egenskaper så är de tveklöst de två bästa målvakterna under de senaste tio åren, säger Pagliuca till italienska Goal.com.

– Buffon är längre och har en fantastisk positionskänsla. Casillas är mer lyhörd, men i slutet kommer de att räknas som två av de största fotbollsmålvakterna i historien, fortsätter han.

45-åriga Pagliuca säger också att han tror att Spanien hellre hade mött Tyskland i finalen, och att han tror att Prandellis lag blir för svårt motstånd.

– Enligt mig har Italien god chans att vinna. Jag tror att Spanien hade föredragit Tyskland i finalen, de hade varit ett mycket enklare motstånd. Spanien har ett otroligt starkt lag, men se upp för Italien, lagets entusiasm kan göra skillnaden. Jag ser Italien som vinnare. 2-1 blir det till Italien i finalen, säger han.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1635 Artiklar