Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 15 jan, 2020

Guide AC Milan: Spelschema, odds, TV & live stream

Stor guide med fokus på AC Milan. Hela truppen plus detaljerad Zlatanstatistik. Alla matcher säsongen 2019-20, odds & TV/live stream.

Sedan Zlatan Ibrahimovics ankomst till AC Milan i januari 2020 har den rödsvarta, historiskt starka klubben snabbt seglat upp som en av de mest populära lagen att se för svenska fotbollsfans. Alla vill njuta av att se så mycket som möjligt av Zlatan under hans sista tid i toppfotbollen, och här förser vi er med en komplett guide som innehåller alltifrån spelprogram, lagkamrater och Zlatans statistik i match efter match i Serie A.

Vill du följa Zlatans statistik och se alla AC Milans matcher direktsänt, då har du kommit helt rätt. Här hittar du allt du behöver veta om TV-sändningar och live streams av Milan, samtidigt som vi även redogör för lagets trupp och detaljerad Zlatanstatistik med antal minuter och mål.

Streama AC Milan live på nätet

Det är väldigt enkelt att streama AC Milan online på nätet. Alla Milans matcher säsongen 2019-2020 visas på Bet365, då laget inte är ute i något Europaspel denna säsong. Du kan nämligen se alla matcher från Serie A och titta på hela Coppa Italia (Italienska Cupen) på Bet365. Det är de enda två tävlingarna Milan deltar i denna säsong.

För att få tillgång till Bet365:s livesändningar behöver du skapa ett konto på sajten, och göra en insättning (lägsta insättningsgräns är 50 kronor). Sedan måste du se till att ha minst 1 krona på kontot så länge du vill kunna ta del av alla fotboll live streams och andra sändningar från sidan. Så länge du har minst 1 krona kan du titta på massor av live streams, och så fort du känner att du fått nog av att kolla på fotboll och annan sport kan du ta ut alla dina pengar igen.

Du kan koppla upp dina Serie A live streams från vilken plattform du vill. Det går att titta på matchen från Bet365 via mobil, surfplatta eller dator.

De grundläggande stegen att följa för dig som vill streama AC Milans matcher på nätet, och se Zlatan spela, är följande:

  • 1. Gå in på Bet365.com
  • 2. Skapa ett konto och sätt in minst 50 kronor (ta ut pengarna när du vill)
  • 3. Få tillgång till alla AC Milans (och andra lags) live streams

Titta på AC Milan på TV

När det gäller TV-sändningar av AC Milan måste vi kolla på vilka kanaler som visar Serie A och Coppa Italia. Gällande Serie A är det TV4/C More som äger rättigheterna att visa matcherna, och det är således på deras kanaler matcherna sänds.

De allra flesta av Milans matcher visas på någon av kanalerna C More Fotboll, C More Live eller Sportkanalen. Zlatans första match i den rödsvarta tröjan – för denna sejour – beslutades dock att visas i TV4 för att så många som möjligt skulle kunna titta. Vi kan dock inte förvänta oss att någon mer Serie A-match kommer att gå på TV4 denna säsong.

Gällande Coppa Italia är det tyvärr så att ingen svensk TV-kanal visar matcher från turneringen. Tävlingen har uppenbarligen inte känts tillräckligt attraktiv för att någon ska ha velat köpa TV-rättigheterna, även om en och annan kanske ångrar sig sedan Zlatan kom tillbaka till italiensk fotboll.

Därför är det svårt att se Coppa Italia-matcherna på TV så länge du endast har svenska kanaler i utbudet. Men likt Serie A går även Coppa Italia att titta på inne på Bet365:s hemsida.

Det går även att koppla dina Milansändningar på Bet365 från dator till TV med hjälp av HDMI-kabel.

  • TV-kanaler: C More Live, C More Fotboll, Sportkanalen

AC Milan – Spelschema och matcher 2019-2020

Nedan kan ni se komplett spelschema med alla Milans matcher, odds och resultat. Perfekt för er som vill följa ”Il Rossoneri” och inte missa någon match.

Odds och betting på AC Milan & Serie A

Som ni kanske sett på vårt spelprogram har vi tagit med tillhörande odds på varenda match, samt en länk så att du enkelt kan ta dig till Bet365 och spela på matchen om du vill göra det.

När det kommer till utbud av spel och odds på Serie A finns det mycket att välja mellan. Utöver att spela på de enskilda matcherna kan du till exempel betta på vinnare av titeln, där Juventus givetvis är storfavoriter. Det går även att spela på vilka som blir vinnare ”utan Juventus”, och då är det naturligtvis andraplacerade Inter som står i lägst odds för tillfället.

Det går också att spela på om ett slag slutar topp 4, men dessvärre finns det inga odds att spela på gällande att sluta topp 6.

Du kan också spela på hur många troféer Juventus vinner, vilka lag som åker ur och vem som vinner skytteligan.

För att spela på betting på AC Milan och Serie A kan ni följa dessa steg:

  • 1. Gå in på Bet365.com
  • 2. Skapa ett konto och sätt in pengar
  • 3. Gå till kategorin ”Serie A” och spela på önskat odds.

Zlatans statistik i Milan – matcher och mål

Som bekant spelade Zlatan Ibrahimovic i Milan från 2010 till 2012, innan han såldes. Sedan kom han tillbaka i januari 2020. Nedan kan ni se Zlatans statistik i Milan, detaljerat för varje säsong och tävling:

Tävling 2010-11 2011-12 2019-20*
Serie A (matcher) 29 32 17
Serie A (mål) 14 28 9
Coppa Italia (matcher) 4 3 2
Coppa Italia (mål) 3 1 1
Supercoppa Italia (matcher) 1
Supercoppa Italia (mål) 1
Champions League (matcher) 8 8
Champions League (mål) 4 5
Totalt (matcher) 41 44 19
Totalt (mål) 21 35 10

*Senast uppdaterad: 28 juli.

När Zlatan skrev på för Milan sent i augusti 2010 lovade han fansen att klubben åter skulle bli att räkna med, och han höll sitt löfte. De rödsvarta tog första ligatiteln sedan 2004, och Zlatan var trots idel klasspelare omkring sig den allra viktigaste spelaren.

Förutom att han kom med en enorm kvalitet tog han med sig sin vinnarmentalitet och hunger, och lyckades på så sätt väcka resterande stjärnor att prestera på sin högsta nivå. Milan hade då en ganska ålderstigen trupp, fylld av stora namn där de flesta hade sina bästa dagar bakom sig. Spelarna ansågs en aning mätta och trötta, men med Zlatan i laget vågar ingen lata sig.

Säsongen därpå, 2011-12, gjorde Milan en ny, stark säsong. Zlatan var ännu bättre än året tidigare, men det räckte trots allt inte till ligatiteln. En stor anledning till detta var att Milan bokstavligen gav bort Andrea Pirlo till konkurrenten Juventus.

Pirlo hade inte varit ordinarie under säsongen som gick, och Allegri tyckte inte att han passade in eller att han behövde honom i sitt spelsystem. Pirlos kontrakt gick ut sommaren 2011 och Milan ville – trots Pirlos kvaliteter – med tanke på Allegris syn på saken inte gå undan från sin policy att endast erbjuda spelare fyllda 30 år förlängning med ett år i taget. Pirlo ansåg att det var respektlöst att en spelare av hans kaliber inte fick ett längre kontrakt än så, och valde att istället gå till Juventus.

Vi ska komma ihåg att Juventus sommaren 2011 var ett annat Juventus än det vi ser idag. Klubben återhämtade sig fortfarande från Calciopoli-skandalen, och slutade år 2011 så lågt som på en sjunde placering. Men med Conte vid rodret och med Pirlo på mitfältet hade ”Den gamla damen” ingredienserna som krävdes för att återta tronen i italiensk fotboll, och sedan dess har man varit orubbliga.

Sommaren 2012 var startpunkten för AC Milans djupa kräftgång. Man sålde både Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva till PSG, samtidigt som man lät de gamla legendarerna Gennaro Gattuso, Alesandro Nesta, Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi, Gianluca Zambrotta och Massimo Oddo lämna på en och samma gång.

Därefter har Milan stadigt etablerat sig i skiktet något bakom toppen. Ligaplaceringarna har i tur och ordning blivit 3, 8, 10, 7, 6, 6, 5 och när Zlatan anlände i januari 2020 låg man på plats 12. Målet är att Milan med den store svenskens hjälp ska kunna klättra till plats 6 och säkra Europaspel till kommande säsong.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2499 Artiklar