Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 27 maj, 2011

50 procents risk att Pastore lämnar

Tidigare under säsongen har Palermos president, Mauricio Zamparini, varit omutlig. ”Javier Pastire stannar i Palermo” har varit det givna svaret när spekulationerna kring den argentinska storstjärnan tagit fart.

Men nu börjar till och med Zamparini vackla och inse att Pastore faktiskt kan gå förlorad den här sommaren.

– Det finns 50 procents chans att han stannar och jag hoppas verkligen att han inte lämnar, säger Zamparini till Il Corriere dello Sport.

– Det är ingen hemlighet att han jagas av AC Milan, Inter, Juventus, Manchester City, Chelsea, Real Madrid och Barcelona. Det är en belägring. Bara en storklubb har kommit till mig och frågat om honom, de andra har kontaktat hans agent.

– Vilken klubb som ringde direkt till klubben? Det var en av Milan, Inter och Juventus. Men så vitt jag vet är han inte på marknaden. Han har fortfarande tre år kvar på sitt kontrakt och jag är redo att förnya det. Men om någon erbjuder mig mycket pengar…

360 miljoner kronor sägs vara prislappen för spelaren som Zamparini tror skulle passa perfekt på Camp Nou.

– Barcelona-tröjan skulle passa honom, men låt oss lämna honom ifred. Han har en final i Coppa Italia och Copa America att tänka på.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar