Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 4 mar, 2014

Wenger tror på Giroud mot Liverpool

Utöver derbyt mot Tottenham i den tredje omgången så har Arsenal inte mött något av de förväntade topplagen hittills i ligan. Arsène Wengers manskap har radat upp segrar och leder ligan, två poäng före Chelsea och Liverpool.

Imorgon väntar just Liverpool hemma på Emirates Stadium och mycket har på förhand handlat om matchen i matchen mellan Olivier Giroud och Luis Suárez.

– Om klubbar är intresserade av att köpa Suárez så är det för att han spelar bra. Han spelar för Liverpool imorgon och har gjort det ganska bra så här långt, säger Wenger.

– Men det som är viktigt för mig är vem som spelar för Arsenal. Jag fokuserar inte på Suárez med 24 timmar kvar till avspark. Jag tycker att Giroud har bevisat att han är en fantastisk forward och jag är säker på att han är redo för den matchen.

– Giroud och Suárez har olika spelstil. Giroud är en riktigt centerforward som använder sin styrka. Suárez är mer en spelare som går ut på kanterna och dribblar.

Arsenal var länge med i jakten på Suárez i somras men priset blev för högt för uruguayanen.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar