Villas-Boas nobbade erbjudanden för att stanna

André Villas-Boas har gjort ett bra jobb med Tottenham sedan han anlände till klubben inför förra säsongen – så bra att flera klubbar velat rekrytera honom från White Hart Lane under sommaren.

Men portugisen har inte varit intresserad av något klubbyte utan vill fortsätta sin satsning i Tottenham.

– Jag har stor respekt för klubben och Daniel (ordförande Levy) och det var därför jag sa att jag inte var intresserad när ett par klubbar kom och knackade på dörren, säger Villas-Boas till reportrar i England.

– Det är min första chans att få inleda en andra säsong med en klubb. Jag tror att det kan ge mig en fördel och det är något jag vill testa. Jag har en fantastisk grupp spelare och förutsättningarna i Tottenham är perfekta. Franco Baldinis ankomst tar oss till ytterligare en nivå och det var saker jag tog med i beräkningen.

Villas-Boas har värvat Paulinho, Nacer Chadli, Etienne Capoue och Roberto Soldado inför den här säsongen och ger sin syn på spelarmarknaden.

– Det är ett problem med engelska spelare och Premier League. Det är priset. Jag tycker att spelare i England kostar mer än du får när du jämför med exempelvis köp av Nacer Chadli och Etienne Capoue. De andra spelarna var kända landslagsmän som vi betalade desto mer för men jag tycker att vi betalade rätt pris.