Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 5 okt, 2014

Vi ändrade hans livsstil

David de Geas start på sitt nya liv i Manchester United var som han beskriver det ”fasansfull”. Klubben tvingade målvakten till drastiska livsstilsförändringar för att på så sätt förbättra sin fysik. Spanjoren pressades att ändra sina dagliga vanor och fick dricka protein shakes för att bygga på sig mer muskler, vilket var en enorm omställning för de Gea. Vid sidan av detta blev han tillsagd att sova två eller tre gånger om dagen och äta sent på kvällen.

Bristerna som dåvarande tränarna i United såg i de Gea är idag förbättrade, och 23-åringen själv är väldigt nöjd med resultatet. Han pratade för några dagar sedan om sitt arbete med den nya målvaktstränaren Frans Hoek.

-Han är en av de bästa tränare jag någonsin sett. Det är ett nytt program som han har tagit fram. Hoek vet allt om positionering och vad jag ska göra med mina fötter.

För tre år sedan då klubben försökte få igång sitt nyförvärv från Atletico Madrid var träningen annorlunda, definitivt mer grundläggande än vad dem är nu menar målvakten.

-Hans första sex månaderna var fruktansvärda. Vi arbetade med honom på och utanför planen för att göra honom mer kraftfull. Vi ändrade hans livsstil, sa de Geas förre målvaktstränare Eric Steele i en intervju med United We Stand fanzine och fortsätter.

-Vi behövde bygga upp hans grundfysik. Han fick tillbringa mycket tid i gymmet vilket han hatade.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1635 Artiklar