Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 mar, 2014

Tillbaka efter på dagen sex år

Efter en sagolik vår 2011 som kröntes med Champions League-titeln efter stor dramatik mot Bayern München på Allianz Arena åkte Chelsea överraskande ur turneringen redan i gruppspelet förra säsongen.

Laget tog sig dock an den nya utmaningen och vann Europa League efter finalseger mot Benfica i Amsterdam. Men något Europa League vill inte Mourinho vara med om den här säsongen.

– Jag kände aldrig att jag hade avslutade affärer här. Det viktiga för mig var att Chelsea hade en dröm och att den drömmen skulle gå i uppfyllelse genom titeln i Champions League. När man arbetar i en klubb så arbetar man för framtiden och lämnar kvar någonting som kommer att stanna kvar i år. Det du skapat försvinner inte den dagen du lämnar klubben, säger Mourinho inför kvällens hemmamatch mot Basel.

– Det är normalt att om man vinner titeln en gång så drömmer man om att vinna den även en andra gång. Det hände mig. Och när jag vann en andra gång började jag drömma om att vinna en tredje gång. Det är fotbollens natur.

Nu drar ett nytt gruppspel igång och allt annat än avancemang är otänkbart för Mourinho.

– Jag vill inleda gruppspelet med en seger. Förra året lämnade Chelsea sitt naturliga habitat som är Champions League. Det vill vi inte göra igen. Det är viktigt för ett lag med ungdomar at få spela på den stora scenen och den stora scenen är Champions League.

Den andra matchen i gruppen spelas mellan Schalke 04 och Steaua Bukarest.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1677 Artiklar