Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 21 dec, 2019

Speltips & odds: Everton – Arsenal 21/12

EVERTON X ARSENAL Spela nu
2.20 3.80 3.00 Spela nu

  • Match: Everton – Arsenal, Premier League
  • Avspark: 13:30, lördag 21 december

Tränarkaruseller på båda sidor

Efter en katastrofal säsongsstart med konsekvent svaga resultat valde Everton till slut att sparka Marco Silva. Detta samtidigt som man var mitt uppe i säsongens kanske tuffaste period vad gäller matchprogrammet – på programmet stod i tur och ordning Leicester, Liverpool, Chelsea, Manchester United, Leicester igen (i Ligacupen) och Arsenal.

Marco Silvas Everton förlorade mot Leicester och Liverpool, medan intermin-tränaren Duncan Fergusons Everton slog Chelsea, kryssade mot United och åkte ut på straffar i ligacupmatchen mot Leicester. Den så omtalade omedelbara effekten av ett tränarbyte slog in, men Ferguson var aldrig tänkt som någon permanent lösning och under lördagsförmiddagen offentliggjordes Carlo Ancelotti som klubbens nye huvudtränare. Ancelotti hoppar därmed snabbt upp på sadeln igen, inte ens två veckor efter att han sparkats från Napoli.

Ancelotti kommer att göra sin första match som Evertontränare på Boxing Day hemma mot Burnley, medan Duncan Ferguson idag ska försöka få en fin avslutning på sin korta tid som huvudtränare i Everton.

På andra sidan planen står Arsenal, som gått igenom en närmast identisk tränarkarusell under de senaste veckorna. Emery fick sparken i slutet av november, ersattes av interim-tränaren Fredrik Ljungberg, som i sin tur gör sin sista match i denna roll innan han lämnar över till Mikel Arteta.

Vad Ljungberg ska göra härnäst är ännu inte klart, men enligt källor med god insyn har Malmö FF varit i kontakt med ”Ljungan” och diskuterat huvudtränarjobbet. Ljungberg själv har dock skrivit på sin Twitter att han ser fram emot att jobba som en del av Artetas stab i Arsenal, men ännu har klubben inte offentliggjort om så kommer att vara fallet.

Speltips & odds

Det är alltid svårt att tippa en match där ett av lagen precis har kastat om på tränarposten, och i den här matchen är båda lagen mitt uppe i rockader. Därför väljer vi att avstå det traditionella 1×2-spelet.

Istället går vi för ett målspel. Både Arsenal och Everton har haft en del problem i försvaret den här säsongen, och idag saknas dessutom flera försvarsspelare i båda lagen. Bland annat är Arsenal avstängde Sokratis samt skadade Héctor Bellerín Sead Kolasinac, Kieran Tierney och Rob Holding. Det finns inte många fler försvarare i truppen.

Vi tror att det kan ramla in en del mål, och spelar ”över 3.0 mål” till oddset 1.850 på Bet365. Spelet innebär att vi får insatsen tillbaka vid exakt tre mål, och vinner om det görs fyra mål eller fler.

  • Tips: Över 3.0 mål
  • Odds: 1.850 på Bet365 (odds hämtat 13:00 21/12)

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar