Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 13 mar, 2014

Sandro backar Tim Sherwood

Det var efter de blytunga förlusten mot Chelsea i ligan förra helgen som Tim Sherwood gick till attack mot sina spelare och menade att truppen saknade karaktär och mod. Kritiken mot spelarna under presskonferensen var så hård att flera av hans tränarkollegor reagerade.

Glenn Hoddle förklarade för Saturday Night Football att den typen av kommentarer bör stanna i omklädningsrummet och att det är en annan fotbollsera nu där utbrott inte hör hemma.

Men den brasilianska mittfältaren Sandro, som var med under den svidande förlusten, försvarar nu sin manager.

– Han sa samma sak till oss som han sa till pressen. Jag vet att managern står bakom oss och att vi står bakom managern. Vi måste visa mer i nästa match och visa managern att vi bryr oss, säger Sandro.

Efter förlusten förra helgen samlades spelarna för att reda ut vad som gått snett och ta nya tag inför Europa League ikväll och den viktiga derbymatchen mot Arsenal kommande helg.

– Vi hade ett möte med spelarna. Ibland kan en spelare bli stressad över situationen och vi andra försökte då att lugna ner honom. Vi hade mötet i två timmar och alla spelare fick säga vad de tyckte. Vi pratade allihopa. Det hjälpte mig personligen väldigt mycket för nu känner jag att jag kan säga till alla spelare och alla spelare kan säga till mig. Nu måste vi visa i nästa match att vi kan göra det mycket bättre. Vi kommer att visa mer karaktär i kommande matcher.

Karaktären kan behövas när först Benfica gästar White Hart Lane ikväll och Arsenal kommer till arenan på söndag.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1635 Artiklar