Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

Reina: Liverpool tvingade bort mig

Efter många framgångsrika säsonger i Liverpool lämnade Pepe Reina den engelska storklubben för spel på lån i Napoli kommande säsong. Men det var inte ett val som helt föll i spanjorens smak.

– Om det är någonting jag ångrar så är det på sättet jag lämnar. Det är helt naturligt att jag är besviken på att ledningen i Liverpool gick med på att låna ut mig utan att först säga det till mig. Jag tycker att jag förtjänar bättre även om jag vet att tuffa belsut måste fattas inom fotbollen, säger Reina i ett öppet brev till Liverpools supportrar.

– Mycket har sagts om att jag sagt till klubben att jag vill att de överväger ett bud från Barcelona om klubben hör av sig. Men jag har också talat med klubben om en förlängning. Jag sa till managern att jag ville spela i Liverpool om inte ett bud kom in från Barcelona. Det skulle ju innebära en chans för mig att återvända hem.

Reina tittar nu tillbaka på en underbar tid i Liverpool.

– Att spela för Liverpool har fått mig att förstå hur det är att spela för den mest underbara klubben i England. Jag kanske inte har vunnit så många titlar och medaljer som jag hade hoppats när jag skrev på 2005 men det jag varit med om väger lika tungt. Nu förstår jag hur supportrar kan lyfta ett lag och inspirera dem till stordåd. Det finns någonting unikt på Anfield och den atmosfären som skapas där.

Det blev 395 matcher och 176 nollor för Reina sedan flytten från Villarreal.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1707 Artiklar