Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

Prins tar över United

Sheffield United får en ny ägare i Abdullah bin Mosaad bin Abdulaziz Al Saud, som är Saudiarabiens prins. Han köper 50 procent av klubben, som siktar på Premier League.

Enligt tabloiden The Sheffield Telegraph köper han klubben för tio kronor och är beredd att investera friskt med nytt kapital för att hjälpa klubben tillbaka till Premier League.

Prinsen ska vara god för hela 180 miljarder kronor.

“Kommer spendera förnuftigt”

Att ansluta till Sheffield United vid denna tidpunkt när man närmar sig sitt 125-årsjubileum är stort för mig. Jag är fast besluten om att ge klubben möjlighet att åstadkomma sina mål. Pengar kommer att spenderas förnuftigt, säger prins Abdullah till Uniteds hemsida.

Klubbens nuvarande tränare är skotten David Weir, som varit aktiv spelare i klubbar som Everton och Glasgow Rangers. Hans första uppdrag som tränare blir att ta Sheffield United tillbaka till The Championship denna säsong.

Det återstår att se om United kan ta sig tillbaka till högsta ligan i Englanf och kanske till och med få en ny storhetstid somnär de briljerade i England under åren 1898 och 1925. De vann ligan och FA-cupen hela fyra gånger under de två åren.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar