Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 4 mar, 2014

Poyet kastar Di Canios upplägg i papperskorgen

Efter bara tre veckor vid rodret i Sunderland har Gus Poyet förändrat en hel del, inte minst sättet som truppen tränar på. Italienaren Paolo Di Canio var känd för att leda en träningsregim på Academy of Light, en regim som Poyet nu skrotar.

– Jag tror att man spelar som man tränar. Det finns inte många spelare som är usla på träning för att sedan vara väldigt bra i match. Bara speciella spelare kan göra det, säger Puyet till The Gazette.

– För mig handlar det bara om vad som händer på lördagar klockan 15. Spelarna måste inse att de måste förbereda sig för det. Det är då du måste prestera på topp. Vi gör allt för att ställa allt till rätta och det måste spelarna också göra. Vi måste komma till match bättre förberedda mentalt, fysiskt, tekniskt och taktiskt. Det finns många delar i vårt spel som inte stämmer och det är därför vi befinner oss där vi befinner oss.

En viktig detalj som Poyet har ändrat på är att Di Canios träningspass på två timmar och tio minuter reducerats till 90 minuter. Nu jobbar han med att plocka fram intensiteten på träningarna för att slippa se kollapser som den mot Swansea i den andra halvleken förra helgen.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1707 Artiklar