North London Derby live stream

Både Tottenham och Arsenal är med sin andra- respektive tredjeplats med i titelracet och båda lagen är i stort behov av en derbyseger för att hänga med Leicester i Premier League-toppen. Tottenham och Arsenal är extremt bittra fiender vilket ger mötet en extra krydda.

Tottenham är vana vid att vara Arsenals lillebror, de har inte slutat över Arsenal i tabellen sedan 1995, men i år har Spurs en rejäl chans att bryta denna trend. Arsenal har vacklat rejält på sistone och dragit på sig två smärtsamma förluster, mot ett reservbetonat Manchester United och Swansea. Spelet stämmer inte och man saknar flyt för tillfället. Mot Swansea hade man tre ramträffar innan man förlorade mötet på ett misstänkt offsidemål. Och visst skulle Özil ha haft frispark innan Swanseas kvittering.

Tottenham har verkligen varit en överraskning i årets ligaspel. Laget ser för första gången på riktigt länge gediget och svårslaget ut. Detta, adderat med den individuella briljansen hos spelare som Harry Kane och Dele Alli har gjort Tottenham till en stark titelkandidat. I senaste mötet förlorade man däremot borta mot West Ham.

Med tanke på lagens respektive form, att Tottenham har hemmaplan och att Arsenal kommer till spel utan Koscielny och Cech, ser vi Tottenham som favorit att vinna mötet och spela bort Arsenal från titelstriden.