Negredo njuter av livet i Manchester

Det hade länge ryktats om att Alvaro Negredo var på väg att lämna sitt Sevilla för en annan liga och när 200 miljoner kronor betalades för landslagsmannens tjänster var det Manchester City som satsade. 

Och hittills har värvningen visat sig bra. Spanjoren har kommit in i livet och spelet i England på bara ett par månader och njuter i fulla drag. 

– Jag trivdes väldigt bra i Sevilla men jag är mycket nöjd med min flytt. Jag trivs bra här borta och jag tycker att jag anpassat mig till det engelska spelet, jag tycker verkligen om det. 

I Manchester City går han redan under smeknamnet ”besten”, ett öknamn han trivs bra med. 

– Det är ett smeknamn jag trivs bra med. Jag fick det när jag fortfarande spelade i Spanien och jag hoppas att de kan kalla mig det här borta också. Förhoppningsvis kan min insats mot United få dem att kalla mig ”besten”. Jag blir glad om de gör det. Jag har alltid gillat fysiskt spel. Vidic är en väldigt stark och aggressiv spelare men jag tycker verkligen om hårda tag och mycket kontakt med motspelare. 

Negredo fick uppleva en storseger i sitt första derby.

– Vi måste helt enkelt bara spela så bra som möjligt och förhoppningsvis räcker det till att vinna Premier League. Kvaliteten här är mycket bra.