För mycket kvinnor, nattklubb och lyx

Rio Ferdinand tycker att dagens unga spelare lägger fokus på fel saker. Istället för att sätta upp nya mål och träna mer köper de lägenheter, bilar och går på nattklubb.

– För många får sitt första proffskontrakt och tänker ”jag får 6 000 eller 24 000 i veckan vilket är mycket pengar, nu har jag så jag klarar mig ett helt liv”, säger Ferdinand till The Sun.

– Jag skrev på tre kontrakt mellan 17 och 18 år men jag var aldrig nöjd. Jag satte hela tiden upp nya mål. Jag gav mig själv målen att spela mer i reservlaget, sen till bänken i förstalaget. Nästa säsong sa jag till mig själv att jag ville starka fyra eller fem matcher för förstalaget innan jul. Alltid nya mål.

Idag är inställningen en helt annan bland de unga spelarna.

– Idag exponeras killarna för mycket för spännande och lockande saker runt fotbollen. De tänker att många tjejer kommer att hänga efter dem om de gör en match för förstalaget. De tänker att de kommer att bjudas in till nattklubbar och köpa bilar och lägenheter.

 

– De tänker inte längre än så. De tänker ”vilket liv jag lever”. De brukade träna till långt in på kvällen men tränar bara några timmar nu. Om två år går de till arbetsförmedlingen.