Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

Mourinho mot sin gamla klubb direkt

Efter 2-0-segern mot AC Milan inatt blir det Chelsea som får möta Real Madrid i finalen av International Champions Cup i USA. Kevin De Bruyne och Andrée Schurrle gav engelsmännen segern med sina mål och ger också den amerikanska publiken en drömfinal mellan José Mourinhos nuvarande och tidigare klubb.

– Man vet att Real Madrid spelar den här turneringen eftersom det jag var jag som organiserade försäsongen här, säger Mourinho och skrattar.

– Trots att jag visste att jag inte skulle vara med så gjorde jag det eftersom jag är professionell.

Chelsea har spelat allt bättre ju längre försäsongen lidit, men Mourinho ser stora skillnader jämfört med det Chelsea han tog över 2004.

– Under min första sejour i Chelsea hade vi en hög medelålder och med spelare som nått höjdpunkten i deras karriärer. De var redo att attackera titlarna direkt och tänkte mer på nutiden än framtiden. Det här laget är väldigt ungt och om vi tar bort Schwarzer som är 40 år så är medelåldern väldigt låg. Vi har många killar i 20-23-årsåldern och de kommer att bli bättre år för år.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar