Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 mar, 2014

Mata gör allt för att slå sig in i laget

Tidigare idag skrev flera engelska och spanska tidningar att Valencia vill värva tillbaka Juan Mata till Mestalla och är redo att betala runt 250 miljoner kronor för att lyckas.

Men Mata själv har inga tankar på att lämna Stamford Bridge, trots sporadisk speltid i inledningen av säsongen, utan vill stanna och kämpa.

– Jag har tränat hårt men det är inte samma sak som att spela matcher. Du får igång rytmen genom att spela matcher, säger spanjoren till The Sun.

– Jag har jobbat på stenhårt för att visa alla att jag kan spela och att allt är okey. För mig är det lätt att bara fokusera på fotbollen och göra det jag måste. Det enda jag tänker på är att jobba hårt, bli bättre och göra mål och framspelningar.

José Mourinho har sagt att alla offensiva mittfältare i truppen måste vara beredda att spela på olika positioner men det är ingenting som skrämmer Mata.

– Jag har spelat i alla tre positioner. I början spelade jag på vänsterkanten, sedan på högerkanten för att avsluta som nummer 10. Jag känner mig trygg i vilken offensiv position som helst. Det är bättre om en spelare kan spela på många olika positioner än bara en.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar