Manchester Uniteds vinst ökar med 528 procent

Manchester når inte bara stor framgång på fotbollsplanen. Affärerna går minst lika bra och klubbens vice-ordförande Ed Woodward är mycket stolt över den senaste tidens affärsmässiga framgångar.

– Vi är väldigt stolta över skatteåret 2013. Det har gått lite mer än ett år sedan vi sålde 10 procent av aktierna till New York Stock Exchange och under den tiden har vi levererat efter utsatta mål, säger Woodward enligt ESPN.

Manchester United visar upp en omsättning på 363,2 miljoner pund vilket är 42 miljoner pund mer än förr året. Dessutom ligger vinsten på 146,4 miljoner pund vilket är en ökning jämfört med förra året på smått osannolika 528 procent.

Dessutom tror klubben på ett minst lika bra år igen. Förutsatt att klubben slutar bland de tre främsta i Premier League och når åttondelsfinalen i Champions League tror klubben att de kan nå en omsättning på mellan 420 och 430 miljoner pund.

– Vår affärer på reklamsidan fortsätter att vara starka vilket ger laget möjlighet att nå framgång. Vi vann vår 20e ligatitel ifjol och är mycket glada över att David Moyes är managern som ska leda laget in i nästa kapitel. Vi ser fram emot en framgångsrik säsong, både på och vid sidan av planen.