Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 24 jul, 2014

Manchester Citys nästa värvning

Ligaettan har redan värvat in förstärkningar i Bacary Sagna, Fernando och Willy Caballero. Men tränare Manuel Pellegrini verkar inte vara nöjd ännu. Fransmannen Eliaquim Mangala har i en video berättat om sin stolthet att få chansen, och att hjälpa laget att bli mästare av England igen. City dementerade att affären har avslutats, medan det är förstås läckan av videon som får folk att förstå att affären är så gott som klar.

-Jag är här för att hjälpa laget att vinna titlar, ligan, cupen och Champions League. Jag är ambitiös och det är därför jag är här, ska mittbacken ha sagt i en läckt video.

Men City är inte den enda klubben som vill ha spelaren. Klubben från andra sidan staden, Manchester United, är behov av en mittback efter att Rio Ferdinand och Nemanja Vidic lämnat. Dessa kan därför sätta käppar i hjulet för grannen om han syns till i Manchester innan affären är klappad och klar. Blir det en stabil duo med Mangala-Kompany på mittbacken den kommande säsongen, eller snor United 23-åringen i sista stund framför ögonen på värsta rivalen?

Mangala gick till Porto från belgiska Standard Liege 2011 och har gjort 92 matcher för det portugisiska laget totalt. Han var med i den franska VM-truppen, men fick aldrig göra något framträdande.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar