Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 19 mar, 2014

Manchester City är det bästa laget

Roberto Mancini och hans Galatasaray fick se sig besegrade på Stamford Bridge med 2-0 igår och har därmed gjort sin sista match på den europeiska fotbollsscenen för den här säsongen. Men det hindrar inte italienaren från att ge sin syn på hur Premier League kommer att sluta.

– Jag tycker att Manchester City är det bästa laget, de har bäst spelare. Jag vet inte om Liverpool, som också gör det bra för tillfället, kan vinna. Jag tror att det kommer att bli en kamp hela vägen mellan City och Chelsea, säger den forne City-managern.

Galatasaray hade hoppet med sig till returen mot Chelsea i London igår men 1-1 från det första mötet räckte föga.

– Matchen var svår. Efter att vi släppte in mål i den fjärde minuten blev det än svårare. Men det påverkar inte det faktum att vi spelade riktigt dåligt. Vi förtjänade ingenting och Chelsea var mycket bättre.

Mancinis Galatasaray kunde knappt hota Chelsea och Petr Cech en enda gång under 90 minuter.

– Det är svårt att säga någonting om matchen eftersom jag är väldigt besviken över att vi inte spelade bra. Vi skapade inga målchanser och jag är ledsen å supportrarnas vägnar, supportrarna var den bästa spelaren. Efter matchen i Istanbul kände jag verkligen att vi hade chansen att göra mål och spela bra här. Men vår fotboll var helt annorlunda och om vi vill spela på den här nivån måste vi jobba mer. Vi började med 1-1- i bagaget och det var viktigt att vi inte släppte in ett tidigt mål. Men så släppte vi in mål efter fyra minuter och det gjorde det väldigt svårt.

På fredag lottas kvartsfinalerna i Champions League. Ikväll avgörs det vilka lag som tar de två sista platserna när Borussia Dortmund-Zenit St Petersburg och Manchester United-Olympiakos spelas.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1707 Artiklar