Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

Liverpool vill tillbaka till Champions League

De senaste säsongerna har Liverpool inte alls hängt med i utvecklingen i Premier League och halkat efter topplagen rejält. Spel i Europa League har blivit en vana för den klubb som så sent som 2005 fick lyfta Champions League-bucklan i Istanbul.

Men 21-årige Philippe Coutinho vill ändra på den saken. Efter en stark avslutning på förra säsongen – bara en förlust de sista 16 matcherna – vill den brasilianska mittfältaren tillbaka ta klubben tillbaka till Champions League.

– Några spelare har kommit vilket hjälpt oss och vi avslutade bra förra säsongen, vi hoppas kunna sluta topp 4 nästa säsong, säger han till klubbens hemsida.

– Det är det vi alltid har kämpat för, men vi måste ta det match för match eftersom ligan är lång och man måste prestera bra under hela säsongen.

Coutinho har själv fått mer och mer att säga till om under Brendan Rodgers och visade förra säsongen prov på sitt fotbollskunnande.

– Jag försöker att spela avslappnat, spela fotboll och njuta av det. Det jag tycker är roligast i världen är ju att spela fotboll och jag bryr mig inte om pressen och sådana saker. Jag försöker helt enkelt bara att njuta och alltid göra mitt bästa för att hjälpa laget.

– Jag kommer att jobba lika hårt som jag alltid har gjort, jag försöker att bli bättre för varje dag som går och jag försöker alltid att lära mig av de mer erfarna spelarna. Men hårt jobb är det allra viktigaste.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar