Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

Laudrup tror på en jämn match mot MFF

Swansea kliver för första gången i klubbens historia in i Europaspel ikväll när Malmö FF väntar på LIberty Stadium. MFF har imponerat stort i Europa i sommar med 9-0 totalt mot skotska Hibernian och Michael Laudrup tror på en mycket svår match.

– Jag tror att det blir en ganska jämn match eftersom de befinner sig mitt i säsong medan vi är precis i början. Men jag skulle bli väldigt besviken om vi inte gick vidare till nästa omgång, säger Laudrup inför den första matchen.

– Jag tycker att vi har ett lag som borde gå minst till gruppspelet men vi måste visa det de närmaste åtta dagarna och det mot ett lag som är i matchform. När jag ser på vårt lag så tror jag att vi kan ställa till det för många lag i Europa, även storlag från de stora ligorna.

– Nu möter vi ett lag som ligger tvåa i den svenska ligan och som är i matchform. Och det gäller över två matcher.

Laudrup har själv erfarenhet som tränare i Europa. När han tränade Getafe nådde laget kvartsfinal 2007/08 i vad som då hette Uefacupen.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1635 Artiklar