Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 2 okt, 2014

Irvine beredd att släppa Berahino

Alan Irvine, West Broms tränare, avslöjar att han inte skulle kunna förhindra att Saido Berahino lämnar The Hawthorns om en större klubb försöker värva honom. Berahino missade med att komma med i Englands trupp till EM-kvalet, meddelade klubben igår. Istället är han med i U21-laget där de i deras EM-kval ska spela playoff-match mot Kroatien denna månaden.

-Om Saido kommer till den stora scenen där det finns en hel del stora klubbar som jagar honom, då har han gjort ett bra jobb för oss i klubben, säger Irvine till The Times.

21-åringen har en intressant historia att berätta om sin väg till England. Han kom som 10-åring från Burundi, som var en belgisk koloni i början av 1900-talet. Efter några år av sökande om asyl i landet blev han och hans familj beviljade att stanna i England. Första klubben som han kom att representera i sitt nya hemland blev Phoenix United i Birmingham.

Men Berahino ville vidare med sin fotboll och efter två år i klubben gick han till sin nuvarande klubb, West Bromwich Albion. Med sina kvicka fötter och med sin smidiga kropp var han en av de tongivande spelarna i klubben förra säsongen. Nu är han beredd att ta nästa steg.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1714 Artiklar