Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 16 okt, 2011

Han är lite som Tony Adams

Arsenal behöver ryggrad. Efter den katastrofala säsongsinledningen, med fyra förluster på sju matcher, är det starka karaktärsspelare som ska vända trenden mot Sunderland i eftermiddag. 

En av spelarna som kan bli en riktigt klippa i laget är det tyska nyförvärvet Per Mertesacker. Trots att han känner att han inte riktigt har hittat rätt i England ännu har Arsène Wenger fullt förtroende för honom. 

– Det går snabbare än den fotbollen har är van vid. Men du kan verkligen lita på tyskarna. Han anpassar sig bra. Han blir mer mer och mer aggressiv och han är en mycket intelligent spelare som kommer att vara otroligt nyttig för oss, säger Wenger till The Sunday Mirror. 

– Han är lite som Tony Adams. Han är inte en av de snabbaste spelarna men han använder hjärnan. 

Legendaren Tony Adams spenderade hela sin karriär i Arsenal och han med att göra 669 matcher och 48 mål. Under sin tid på Ashburton Grove vann ”Mr Arsenal” fyra ligatitlar, tre FA-cuptitlar, två Ligacuptitlar och Cupvinnarcupen. 

Läget inför matchen >>

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar