Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 23 okt, 2012

Glazers kommer inte att sälja på många år

Glazer-familjen sitter stadigt som majoritetsägare i Manchester United och har inte för avsikt att sälja sin andel i klubben – trots att de fått många propåer från andra företag och investorer.

– Det finns alltid ett stort intresse för den här businessen. Det är en fenomenal klubb och ett fenomenalt varumärke. Men de är inte intresserade av att sälja eftersom de ser sig själva som investorer på lång sikt, säger klubbens vice-ordförande Ed Woodward. 

Glazer sålde av 10 procent av sin ägarandel i augusti vilket fick spekulationerna att starta om att de var på väg att lämna klubben. 

– Jag pratar med dem varje dag och deras begeistring för den här klubben är oförändrad. Jag ser inte att de skulle sälja klubben på många, många år. De är sex syskon och var tionde år kanske det är någon som vill sälja en liten del. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar