Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 19 apr, 2012

Giggs kan spela för United tills han är 42

Ryan Giggs är av många ansedd att vara Premier Leagues bäste spelare. Han är på god väg att vinna sin 13:e ligatitel och fyller 39 i november. Den före detta Manchester United-spelaren Gary Neville är en av många som hyllar Giggs.

– Om han vill kommer han att kunna fortsätta spela för United även när han är 42. I den form som han är i nu, kroppen, spelstilen, han har fortfarande så många kvaliteter, säger den forne lagkamraten.

Ryan Giggs har just skrivit på ytterligare ett års förlängsningskontrakt med United, som varit hans klubb sedan 1993.

– Om man tittar på hans spel och vad han gör för laget just nu så förstår jag inte hur någon ens kan tänka på att han ska dra sig tillbaka, fortsätter Neville.

Ryan Giggs har gjort flest matcher för United genom tiderna, över 900 stycken. Utöver snart 13 ligatitlar har han vunnit Champions League två gånger, ett rekord som Gary Neville tror kommer stå sig i många år framöver.

– Om man tittar på hans titelsamling i Premier League… Det kommer aldrig hända igen. Ryan kommer att sluta som den mest framgångsrika brittiska fotbollsspelaren någonsin och jag kan inte se någon som skulle kunna ta över, säger han. 

Giggs själv vill inte sätta ett datum för när han ska sluta, utan säger sig vilja spela så länge han fortfarande platsar i startelvan.

– Han är unik. Det är fantastiskt att se honom spela varje vecka, avslutar Neville.

Gary Neville och Ryan Giggs spelade tillsammans i Manchester United i 18 år. Neville kom till klubben 1991 och drog sig tillbaka förra året.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1677 Artiklar