Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 27 apr, 2011

Giggs är fantastisk

Ryan Giggs har stått för en remarkabel pånyttfödelse under våren. Efter att med tre framspelningar ha sänkt Chelsea i kvartsfinalen i Champions League sänkte han Schalke 04 på Veltins Arena igår.

– Det är konstigt, Ryans bästa år verkar bara hålla i sig. Man kunde tro att han skulle visa tecken på försvagning. Jag ser inga bevis på det, sa Sir Alex Ferguson efter matchen.

– Vi ser efter hans hälsa inför matcherna, men när han är fräsch så visar han inga tecken på trötthet alls. Han är en fantastisk man.

Giggs rann igenom Schalkes försvar och överlistade Manuel Neuer i den andra halvleken. Strax därefter fastställde Wayne Rooney slutresultatet till 2-0. Vägen till final ligger vidöppen för Manchester United.

– Jag är mycket nöjd överlag. Det var en topprestation. Vi har haft en del makalösa prestationer i Europa under min tid i klubben. Juventus i Turin 1999 kommer alltid att vara högt på listan men den här insatsen är absolut en av de bästa.

Statistik från gårdagens match >>

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1539 Artiklar