Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 18 mar, 2014

Garcia har äntligen hittat rätt

När Javi Garcia anlände till Eastlands i sommaren 2012 kunde han knappt någon engelska och hade uppenbara problem att hitta rätt i spelet och kulturen i sitt nya hemland. Det har gått ett och ett halvt år sedan flytten från Benfica och Garcia finner sig till rätta allt mer.

– För mig är det viktigt att snacka med mina lagkamrater och det var svårt i början. På träningsplanen älskar jag att skoja med lagkamraterna. I början var det svårt men nu kan jag prata lite med kompisarna. När man trivs vid sidan av planen trivs man även på planen, säger Garcia enligt Sky Sports.

Garcia har spelat både mittfältare och försvarare under Manuel Pellegrini den här säsongen.

– När man spelar mer kontinuerligt kan man visa sina kvaliteter och för mig är tre poäng det viktigaste och att vi kan fortsätta att jaga ligatiteln. Jag tror kanske att fansen är mer nöjda med mig nu än tidigare men jag försöker bara att göra samma sak som jag gjorde för sex månader sedan. Jag känner mig bättre både i landet, i laget och i klubben.

Allt i egna händer

Efter segern mot Hull City i helgen har City allt i egna händer.

– Om vi hade förlorat mot Hull hade det varit väldigt svårt för oss. Chelsea tappar inte så många poäng. Vi har spelat tre matcher färre och om vi vinner de tre matcherna är vi i topp. Det är otroligt viktigt efter att ha förlorat både i FA-cupen och i Champions League. Nu har vi en vecka på oss att fokusera på Premier League.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar