Folk är oärliga i fotbollsvärlden

Forwarden Fernando Torres är övertygad om att han gjorde rätt val som lämnade Liverpool för spel i Chelsea under januari. Efter att flera nyckelspelare, däribland Xabi Alonso och Javier Mascherano, hade lämnat var det hög tid för spanjoren att göra detsamma.

– Jag visste att jag var en idol för fansen men det var inte samma sak längre. Klubben var i kaos. Det var hela tiden snackom olika projekt. Det påminde mit om min tid i Atlético Madrid, en fantastisk historia, många idéer men utan pengar. Det behövde tid. Jag har inte tid, säger Torres i en intervju med Marca.

– Folk är inte ärliga i fotbollsvärlden. Du kan aldrig säga sanningen eller vara rak mot folk. Det är affärer och ingen är någons vän.

Torres har haft en lite trevande inledning i sin nya klubb. 26-åringen har ännu inte hittat rätt för Chelsea, men det kommer inte som någon överraskning för honom själv.

– Jag förväntade mig inte att det skulle bli lätt. Det är det aldrig. Det var samma sak för mig i Liverpool. Det handlar om två månaders anpassning till något nytt, speciellt i februari.

Trots vacklande form känner Torres stort stöd från supportrarna.

– Fansen har varit imponerande från dag ett. De hoppas nästan mer än jag själv att jag gör mitt första mål. 

Forwarden ser också stora skillnader mellan atmosfären i Chelsea och den han är van vid från Liverpool.

– Jag förväntade mig lite mer distans från ett lag fullt med stjärnor. Det är mer personliga relationer och skämt här än det var i Liverpool. Allt var mycket mer seriöst där. Här behöver du inte bevisa att du är en superstjärna, det tas för givet.