Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 11 mar, 2011

Folk är oärliga i fotbollsvärlden

Forwarden Fernando Torres är övertygad om att han gjorde rätt val som lämnade Liverpool för spel i Chelsea under januari. Efter att flera nyckelspelare, däribland Xabi Alonso och Javier Mascherano, hade lämnat var det hög tid för spanjoren att göra detsamma.

– Jag visste att jag var en idol för fansen men det var inte samma sak längre. Klubben var i kaos. Det var hela tiden snackom olika projekt. Det påminde mit om min tid i Atlético Madrid, en fantastisk historia, många idéer men utan pengar. Det behövde tid. Jag har inte tid, säger Torres i en intervju med Marca.

– Folk är inte ärliga i fotbollsvärlden. Du kan aldrig säga sanningen eller vara rak mot folk. Det är affärer och ingen är någons vän.

Torres har haft en lite trevande inledning i sin nya klubb. 26-åringen har ännu inte hittat rätt för Chelsea, men det kommer inte som någon överraskning för honom själv.

– Jag förväntade mig inte att det skulle bli lätt. Det är det aldrig. Det var samma sak för mig i Liverpool. Det handlar om två månaders anpassning till något nytt, speciellt i februari.

Trots vacklande form känner Torres stort stöd från supportrarna.

– Fansen har varit imponerande från dag ett. De hoppas nästan mer än jag själv att jag gör mitt första mål. 

Forwarden ser också stora skillnader mellan atmosfären i Chelsea och den han är van vid från Liverpool.

– Jag förväntade mig lite mer distans från ett lag fullt med stjärnor. Det är mer personliga relationer och skämt här än det var i Liverpool. Allt var mycket mer seriöst där. Här behöver du inte bevisa att du är en superstjärna, det tas för givet.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1637 Artiklar