Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

Exeter City rikast i England

Samtidigt som de stora Premier League-klubbarna antingen beblandar sig med extremt burgna miljardärer eller går med enorma summor i förlust varje år finns det andra som agerar betydligt hälsosammare.

En av klubbarna är Exeter City. The Grecians ägs uteslutande av klubbens supportrar sedan 2003 då supporterföreningen köpte klubben.

– Vi är antagligen den rikaste klubben i hela England och anledningen till att jag säger det är att vi inte är skyldiga någon någonting, säger VD Julian Tagg till BBC Sportlight.

– Men vi kan samtidigt säga att vi är den fattigaste klubben eftersom vi inte har någon livlina om någonting skulle gå fel.

The Exeter City Supporters’ Trust köpte klubben 2003, men ägandeskapet har inte varit helt friktionsfritt.

– Det är otroligt svårt med tanke på vad du möter. Vi är i en bransch där våra konkurrenter betalar dubbelt så mycket vilket gör det svårt för oss att behålla våra bästa spelare. De senaste åren har vi sett många klubbar som sprungit förbi oss med mycket pengar men de kan också rasa den andra vägen.

Under sommaren har Exeter City värvat två spelare men förlorat desto fler av sina erfarna spelare.

– Vi fortsätter att göra små uppoffringar för att hålla oss på rätt sida och det är frustrerande. Fansen är med på det men det är fortfarande frustrerande. Framförallt som alla andra klubbar rusar med i den hype som är där man ser affärer i allt som sker.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1752 Artiklar