Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 apr, 2012

Eufori kan bli katastrof för Chelsea

Chelsea gav ett otroligt disciplinerat intryck i den första kvartsfinalen mot Benfica förra veckan. Med tålamod och vassa kontringar lyckades engelsmännen inte bara stävja portugisernas attacker utan också göra matchens enda mål. 

Imorgon ska mötet lagen emellan avgöras och Benficas forwardsstjärna Óscar Cardozo tror på ytterligare en jämn match.

– Jag tycker inte alls att Chelsea var det bättre laget i den första matchen, säger paraguayanen till The Daily Star returen. 

– Jag tycker att det var en match där engelsmännen hade en hel del tur. Vi fruktar inte något av Premier League-lagen. Vi har redan slagit United i Champions League och de är bättre än Chelsea. Utmaningen är inte lätt men heller ingen omöjlighet. 

Chelsea har med sig 1-0 från mötet i Lissabon och är trots allt stora favoriter imorgon.

– Vi förtjänade inte att förlora i Lissabon och vi har verkligen chansen att skrälla i London. Nyckeln är att göra mål. Om Benfica har bollinnehavet så kommer målen. Jag är helt övertygad om att Chelsea-spelarna vet att det inte är över. Mycket kan hända på 90 minuter och eufori kan bytas mot katastrof på bara minuter för Chelsea. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar