Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 15 mar, 2012

Engelsk fotboll fortfarande stark

Det var en galen kväll i London. John Terry klev ut på Stamford Bridge med ett enda mål i tanken – att skapa en sådan där oförglömlig kväll som skulle gå till historien. 

Han fick ett drama som få ens hade vågat hoppas på. Och han spelade en stor roll när Chelsea reste sig på tio och sprattlade sig vidare till kvartsfinal i Champions League. 

– Engelsk fotboll ”is still going strong”, jublade Chelsea-kaptenen efter 120 minuters gastkramning. 

– Det var verkligen imponerande att se killarna kämpa till slutsignalen. Det är det det handlar om – viljan och att stå enade när det gäller som mest. Vi visade var Chelsea verkligen är gjort av.

Roberto Di Matteo – med tre segrar av tre möjliga – njöt av uppoffringen. 

– Vi skrev historia ikväll och jag visste att det skulle krävas enormt mycket för att vinna. Vissa av spelarna kunde inte ens springa på slutet på grund av kramp men de fortsatte att kämpa. Alla var helt fantastiska. Du kunde verkligen se hur mycket det här betydde för spelarna. 

På fredag lottas kvarts- och semifinalerna i Champions League.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar