Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 15 aug, 2012

Dumt sagt av Hodsgon

Inför morgondagens träningsmatch mellan England och Italien har Roy Hodgson gått ut och stöttat John Terry. Terry har friats från anklagelserna om grova rasistiska påhopp mot Anton Ferdinand av Londondomstolen Westminster Magistrates Court, men det återstår fortfarande att se vad FA tycker. Ärendet ska prövas i slutet av nästa månad och Hodgson sa att han hoppades att även FA frikänner Terry. Dumt, anser VD:n för Fotboll mot rasism.

– Hodgons kommentar gällande John Terry är dum. Det hjälper inte alls till i FA:s process. Hodgson är anställd av FA, som har en dubbel roll genom att dels styra landslaget och dels agera som ett styrande organ. Vilket stöd Roy Hodgson än vill ge sina spelare så måste han komma ihåg att FA har en större roll. Att Englands förbundskapten går ut till allmänheten med den här synen på saken får folk att ifrågasätta FA:s dubba funktion, säger Piara Powar.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1539 Artiklar