Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 18 apr, 2011

Du behöver en bra ordförande

En bra ordförande är A och O för alla klubbar som vill lyckas i Premier League. Det menar Slr Alex Ferguson i en alltmer resultatorienterad fotbollsvärld.

– Mer än någonsin är styrelsen en osäker industri. Jag säger till alla unga managers att det första de behöver är en bra ordförande, säger Ferguson till The Manager Magazine.

– De behöver också en del tur och de måste vara beredda på uppoffring för arbetet. Det här är en outtröttlig affärsverksamhet. Det är en resultatindustri, som vi alla vet, och du kan hjälpa dig själv genom att vara fullständigt fokuserad på just det.

Ferguson har genom åren ofta försvarat sparkade tränare.

– Mitt medlidande går till de managers som förlorar sina jobb. Det har varit en hel del ovanliga tränarsparkningar den senaste tiden och jag har haft svårt att förstå dem, avslutar Ferguson och syftar bland annat på Roberto di Matteo i West Bromwich.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1534 Artiklar