Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 21 aug, 2012

Det är en otroligt viktig position

Spanjoren Michu var en av omgångens bästa spelare när Premier League kickade igång i helgen. Med två mål mot Queens Park Rangers fingrar mittfältaren på epitetet ”sommarens värvning” och manager Michael Laudrup tror att vi kommer att få se betydligt mer av Michu.

– Han ger oss mycket. När vi har bollen är han en andra forward medan han är en tredje mittfältare när vi inte har bollen. Det är en otroligt viktig position för oss, säger Laudrup till reportrar.  

Laudrup har bra koll på den spanska ligan efter sejouren i Mallorca och insåg tidigt i somras att Rayo Vallecano var i stort behov av pengar. Michu blev Swansea-spelare för ynka 18 miljoner kronor.

– Man kan få otroligt mycket kvalitet till ett bra pris i Spanien just nu. Vi talar om spelare som spelat på högsta nivå. Det är små skillnader mellan Premier League och La Liga – de är de två bästa ligorna. 

26-årige Michu gjorde 15 mål i La Liga – flest av alla mittfältare i hela ligan. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1534 Artiklar