Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 22 dec, 2011

Det är en otroligt viktig match

Det är inte bara en kamp om äran och en drabbning mellan rivaliserande London-klubbar. När Tottenham och Chelsea möts på White Hart Lane ikväll står otroligt viktiga poäng på spel i jakten på Manchester-klubbarna i topp. 

– Matchen mot Tottenham är en av de viktigaste på hela säsongen för oss. Det kan bli en livsviktig match, efter matchen kan vi ta oss uppåt i tabellen och vara med och slåss om titeln, säger Chelseas försvarare Branislav Ivanovic inför matchen.

– Vi kommer att göra allt för att ändra på den här situationen där vi ligger efter serieledarna. Men det här är en väldigt svår match för oss och vi måste göra det bra. Tottenham är alltid tuffa att möta. 

Ramires är tillbaka i laget efter den senaste skadan och André Villas-Boas har sagt att kapten John Terry är redo för spel trots gårdagens rasistanmälan. 

– Det är bra att John och Ramires är redo för matchen men det spelar inte så stor roll vem som spelar. Tottenham spelar som ett lag, de arbetar hårt kollektivt men har också en fantastisk individuell kvalitet i truppen. 

– Vi måste matcha dem och deras toppspelare. Vi måste tro på oss själva och spela bättre fotboll. De är väldigt farliga i deras anfallsspel och kreativa på mittfältet. Men vi har också spelare som kan avgöra matcher. Det kommer att vara en fantastisk atmosfär och det måste vi vara beredda på, de är alltid extra motiverade när de möter oss.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar