Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 jan, 2010

Den bästa löpande mittfältaren i världen

Florenti Malouda inledde målskyttet för Chelsea på Stamford Bridge igår. Och när Frank Lampard fick fart på benen och målskyttet så kunde inte Birmingham svara. Den engelska landslagsmannen var strålande matchen igenom och hyllades av Carlo ANcelotti efter matchen.

– Vi använder hela planen när vi anfaller så att Frank kan springa in i straffområdet och göra mål. Jag tycker att han är den bästa löpande mittfältaren i världen. Han har det fantastiska kvaliteten att tima sina löpningar in i straffområdet, sa Ancelotti efter 3-0-segern igår.

– Det är skönt att vara tillbaka i toppen igen. Vi har en poäng mer än United med en match mindre spelad och två poäng mer än Arsenal. Det är viktigt eftersom United möter Arsenal på söndag. Kanske att vi kan förbättra vår position på lördag.

Frank Lampard är nu uppe i tio mål i Premier League den här säsongen. Bara Arsenals Cesc Fàbregas är bättre bland ligans mittfältare.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar