Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

Demichelis helt klar för City

Under den sista transferdagen blev det klart att Atlético Madrids 32-åring Martin Demichelis lämnar Spanien och återförenas med sin tidigare tränare Manuel Pellegrini i Manchester City.

– Jag är mycket glad över att ha skrivit på för City, jag törstar fortfarande efter framgång och vill utvecklas, säger argentinaren till Citys hemsida.

– Jaghar varit i Europa i elva år och det här var en fantastisk chans för mig att få spela i Premier League med en sådan storklubb.

Nu hoppas Demichelis att han kan spela till sig en startplats i mittlåset på Etihad Stadium.

– När man byter klubb är det alltid en process. Det finns alltid en period där du måste anpassa dig till den nya omgivningen. Att flytta från Sydamerika till Europa är en stor förändring, men jag har levt i Europa så många år så jag tror inte att det blir några problem. Jag vill verkligen komma igång.

Demichelis kommer att slåss med Vincent Kompany, Joleon Lescott och Matija Nastasic om en plats som mittback i startuppställningen.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar