Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 21 apr, 2010

De har köpt sig till framgång

Den franska mittfältaren Samir Nasri tycker att Arsène Wenger och Arsenal borde applåderas eftersom de inte köper sig till framgång, som Chelsea och Manchester United, utan satsar på unga utvecklingsbara spelare.

De senaste säsongerna har Arsenal fått motta hård kritik. Laget har inte lyckats vinna en enda titel sedan FA-cupen 2005 men har trots det vägrat spendera stora pengar på prestigefyllda värvningar.

– Det stör mig. Jobbet vi gör för inget beröm eftersom vi inte vinner några titlar. Det är orättvist, klubben förtjänar mer beröm än de klubbar som bygger sina lag med miljoner. Arsenal har köpt in unga fotbollsspelare som kommer hit för att sepla en viss typ av fotboll och för att utvecklas, säger Nasri till Metro.co.uk. 

Nästa säsong hoppas 22-åringen att Arsenal kan bli än mer konkurrenskraftiga om de får vara skadefria.

– Skador är en del av fotbollen men utan skador skulle vi leda Premier League och vara kvar i Champions League. Jag ser inte någon annan klubb som spelar utan sina fem bästa spelaren, som vi gjorde i Champions League mot Barcelona.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar