Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 31 okt, 2012

De Bruyne mer komplett än Hazard

Chelsea värvade den belgiska mittfältaren Kevin De Bruyne i januari 2012 men lånade direkt ut honom till Genk igen. Bara några månader värvade man dessutom De Bruyns landsman, Eden Hazard, som direkt slog igenom på Stamford Bridge. 

De Bruynes tränare från tiden i Genk, Hein Vanhaezebrouck, tycker dock att hans tidigare adept har en betydligt större repertoar än Hazard i nuläget. 

– Alla visste att De Bruyne var en stortalang. Hans Visser (ungdomstränaren i Genk) visste det mer än andra eftersom han jobbat tillsammans med honom i två år i ungdomslagen, säger Vanhaezebrouck till Sportmagazine

– Kevin är mycket mer komplett än Hazard. Han har en större repertoar; han kan spela till vänster, till höger, i mitten eller defensivt på mittfältet. Han kan dribbla, skapa tid och utrymme och göra mål från långt håll.

– Hazard är mer som en blixt, han kan ta sig förbi en eller två spelare och slå en svår långpassning. Men han spelar sällan diagonalt, hans spelsinne är begränsat till området runt omkring honom och han är inte lika medveten. 

Kevin De Bruyne lånades i somras ut till tyska Wedrer Bremen. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar