Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 20 aug, 2010

De behöver mer tid

Robin van Persie och Cesc Fàbregas kom tillbaka från semestern i början av augusti och kommer behöva flera veckor innan de kan vara redo att kastas in i hetluften i Premier League.

– För att ha en bra säsong behöver du bra förberedelser. Vi vill därför bygga upp Cesc och Van Persie lite extra, säger Wenger inför helgens möte med Blackpool.

– De kom tillbaka den 5 augusti och du behöver tre eller fyra veckor att förbereda dig om du vill göra bra ifrån dig i Premier League. Men alla är tillgängliga – på olika nivåer. Jag måste bestämma mig för vilka spelare som ska med i truppen.

Inför mötet med Blackpool på lördag är det flera spelare som kommer tillbaka från skada. Alexander Song, Denilson och Johan Djourou finns alla med, medan Samir Nasri och ynglingen Emmanuel Frimpong blir borta längre. 18-årige Frimpong kan missa hela säsongen med en svår knäskada.

Nicklas Bendtner är fortfarande skadad medan försvararen Laurent Koscielny är avstängd.

Gå med i Sportals grupp på Facebook >>

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1652 Artiklar