Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 20 okt, 2012

De är vidriga djur

Kort efter att Leeds tappat 1-0 ledningen mot Sheffield Wednesday igår tog sig en supporter in på planen och attackerade målvakten Chris Kirkland med en rak höger. Kirkland vårdades direkt på planen och matchen kunde återupptas efter tio minuter. När slutsignalen sedan ljöd valde ändå Leeds manager Neil Warnock tillsammans med Leedsspelarna att gå fram och applådera fansen, vilket gör Sheffields manager Dave Jones ursinnig.

– Man kan inte låta dem komma undan med det. Leeds-supportrar borde stängas av från alla bortaarenor tills de har rett ut det här, säger han enligt brittiska Metro.

– Chris är öm, förvirrad och har troligen hjärnskakning. Att sedan gå in och applådera åt dem, jag är ledsen men nej, det är inte rätt. Om du ska ta ställning så ska du göra det i eget hus först, jag har sagt det till Neil och jag ska säga det igen nästa gång vi ses, fortsätter han upprört.

Leedsfansen kastade också flaskor mot Sheffields supportrar under matchens gång.

– De är vidriga djur allihopa och det här måste lösas fortast möjligt, säger Jones.

Leeds var dock snabba med att komma ut med en offentlig ursäkt.

”Leeds United ber om ursäkts och fördömer handlingen med supporten som kom in på planen och attackerade Chris Kirkland. Klubben kommer att samarbeta fullt ut med polis och myndigheter för att identifiera den berörda. Det finns ingen plats för denna typ av beteende och majoriteten av Leedsfansen borde skämmas över sina handlingar” står att läsa i ett uttalande.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar