Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 12 apr, 2012

Dags för Premier League att vakna

Fulhams ordförande Mohamed Al Fayed är trött på alla felaktiga domslut och bedömningar i Premier League. Senast fick han själv bevittna hur Danny Murphy revs ner i straffområdet mot Manchester United men också hur domare Michael Oliver vinkade avvärjande. 

Nu kräver den egyptiska affärsmannen att både det engelska fotbollsförbundet och Premier League tar krafttag. 

– FAs problem i att ta tag i den här viktiga situationen är att de har för mycket makt. Var annars kan beslutsfattare (domare) helt slippa ansvar och dessutom få dem som klagar bötfällda? frågar sig Al Fayed och samtliga Premier League-klubbar som står bakom ordförandens brev till förbunden.  

– Förlusterna som kan komma av sådana vårdslösa beslut kan ha en enorm inverkan och få olyckliga konsekvenser. Domarna påverkas allt för lätt av de mäktigare klubbarna och de individuella ägarna vilket ifrågasätter både domarna och dem de rapporterar till.

Nu kräver Al Fayed videoteknologi. 

– Vi behöver modiga pionjärer i Premier League, FA och innom ägargruppen i Premier League. För många år sedan skrev jag till Premier League och förespråkade målkameror, nu verkar det som att de insett att jag hade rätt. Det är dags för Premier League att vakna. De har legat i koma alldeles för länge. 

Håller du med Mohamed Al Fayed?

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1705 Artiklar